10 Permainan PS1 dan PS2 Yang Perlu Buat Semula Versi Gamebrott

10 Permainan PS1 dan PS2 Yang Perlu Buat Semula Versi Gamebrott
, ♪produktienssyariah.com♪

Industri permainan untuk konsol sibuk sejak kebelakangan ini pembuatan semula, but semula, malah remaster dalam beberapa permainan. Salah satu konsol yang permainannya banyak dibuat buat semula adalah permainan PS. khususnya, pemaju mula melihat permainan PS1 dan PS2 yang perlu dibuat semula yang paling popular di era mereka dan kemudian membuat penambahbaikan seperti menambah baik grafik visual, menukar sedikit cerita, atau mengekalkan cerita asal dan memberi tumpuan kepada penambahbaikan grafik visual .

Walaupun permainan PS1 dan PS2 yang perlu dimainkan buat semula banyak yang berkualiti, sudah tentu masih ada yang menurut penulis tidak layak untuk mendapatkannya buat semula. Apakah permainan PS yang layak mendapat ini? Di sini, penulis memberikan 10 permainan PS1 dan PS2 yang perlu dibuat semula versi Gamebrott!

1. Siri Silent Hill

Sumber: Pinterest

Berdasarkan seram hidup, permainan ini memberitahu Harry Mason dan Cheryl, ayah dan anak ingin menghabiskan masa dengan pergi bercuti. Bagaimanapun, disebabkan bayang tiba-tiba bergerak di laluan kereta itu, Mason terkejut dan berpusing sehingga kereta itu terguling. Lama tidak sedarkan diri, dia terkejut apabila mendapati Cheryl hilang, dan satu-satunya perkara di hadapan matanya adalah sebuah bandar yang penuh dengan kabus bernama Bukit Senyap.

Sebelum ini diketahui salah seorang peminat cuba buat buat semula daripada siri pertama permainan PS Bukit Senyap guna Enjin Tidak Sebenar terkini. Ini telah berjaya membuat orang ramai gembar-gembur pemain autokerana permainan PS1 dan PS2 perlu dimainkan buat semula ini menurut penulis sangat berbaloi. Jalan cerita yang mengujakan, suasana seram yang menegangkan, musuh yang menakutkan, dan pelbagai teka teki di dalamnya sudah tentu patut lebih banyak penambahbaikan.

Permainan Ps yang Patut Dibuat Semula Bahaya Mentah
Sumber: Twitter

Salah satu permainan PS2 yang perlu dimainkan buat semula Seterusnya ialah Bahaya Mentahalias Zettai Zetsumei Toshi: Itetsuita Kiokutachi. Bertemakan bencana alam, permainan ini mempunyai nilai tersendiri dalam kancah perjudian menurut penulis. Apa yang membuat Bahaya Mentah Apa yang menarik, anda akan berhadapan dengan pelbagai watak yang ceritanya saling berkaitan. Selain itu, setiap daripada mereka juga mempunyai pilihan dan mempengaruhi jalan cerita malah watak yang dilakonkan seterusnya.

Dalam permainan ini, pemain akan menggunakan sumber semula jadi sementara akibat banjir kilat. Anda melakukan ini dengan menggunakan pemanas, mencari makanan/pakaian kering, dan sudah tentu mengelakkan halangan.

3. Siri Bloody Roar

Permainan Ps1 Dan PS2 Yang Perlu Buat Semula Siri Bloody Roar
Sumber: Twitter

Selain itu Tekken dan pejuang jalanan, Permainan PS1 yang perlu dimainkan buat semula Seterusnya ialah Siri Bloody Roar. Untuk pemain gamesesetengah daripada anda pasti mengenali permainan ini pejuang Ini unik, kerana pejuang boleh bertukar menjadi haiwan dan mempunyai kuasa yang luar biasa. Kejayaan baru ini membuat Raungan Berdarah menang dalam eranya, dan inilah sebab mengapa penulis ingin memasukkan permainan ini dalam permainan senarai kerana keunikannya.

Zoanthropesnama untuk pejuang Raungan Berdarah boleh bertukar menjadi haiwan kerana boleh berubah secara semula jadi atau secara eksperimen. Contoh yang berubah secara semula jadi ialah Yugo (serigala jadian) diperolehi daripada keturunan bapanya, manakala keputusan eksperimen ialah Alice (Arnab), menyebabkan pengsan (kumbanghasil percubaan yang gagal yang membuatkan dia kelihatan seperti kumbang dan terpaksa minum darah manusia untuk terus hidup), dan banyak lagi.

4. Legasi Kain: Soul Reaver

Permainan Ps1 Dan PS2 Yang Perlu Buat Semula Legasi Kain
Sumber: Fanatik

Permainan PS1 yang perlu dimainkan buat semula Seterusnya ialah Legasi Kain: Soul Reaver. Sehingga kini, bagi penulis permainan ini adalah tajuk pengembaraan tindakan orang ketiga paling menarik terima kasih kepada penulisan, cerita dan wataknya yang sangat baik. Walaupun ia telah berlaku ported ke dalam PC, penulis masih berharap permainan ini mendapat penambahbaikan visual grafik supaya boleh dimainkan di konsol moden.

Kisah dimulakan oleh Raziel dihidupkan semula berabad-abad selepas peristiwa itu Perampas jiwa oleh Tuhan Yang Tua, entiti purba terkuat. Semasa dia hidup, Nosgoth berada di ambang dimusnahkan oleh ribut padang pasir dan gempa bumi kerana tanahnya reput dengan ketiadaan kitaran penjelmaan semula oleh vampire (diketuai oleh kain, tiang terakhir Nosgoth yang enggan mengorbankan dirinya demi penyembuhan tiang Nosgoth) yang tidak berjiwa.

5. 102 Dalmatians: Puppies to the Rescue

Permainan Ps1 Dan PS2 yang Perlu Membuat Semula 102 Anak Anjing Dalmatians Untuk Diselamatkan
Sumber: CDRomance

Kisahnya bermula apabila Dottie dan Dipstick bertujuan untuk menyelamatkan kanak-kanak Dalmatian yang lain selepas Oddball dan domino keluar ke halaman belakang untuk mencari harta karun. Walau bagaimanapun, mereka sebaliknya menemui mainan yang dibuat oleh pengeluar mainan Cruella De Vil, di mana ia mendedahkan bahawa Cruella membuat semula mainannya sebagai mesin menangkap haiwan peliharaan, membekukannya dalam Super-Gloop dan menjualnya sebagai mainan haiwan yang realistik.

Siri Dalmatians adalah salah satu siri Disney yang diadaptasi ke dalam permainan. Tajuk ini layak menjadi permainan PS1 yang perlu dibuat semula kerana ia menyediakan permainan dan cerita yang menyeronokkan. Selain itu, keunikan senjata ketika berperang Cruella De Villa dan pelbagai permainan mini juga menjadikan permainan ini layak untuk grafik visual yang dipertingkatkan tanpa meninggalkan unsur-unsur cerita asal.

6. Siri Tenchu

Permainan Ps1 Dan PS2 Yang Perlu Buat Semula Siri Tenchu
Sumber: Gameindo

Siri Tenchu menjadi salah satu permainan PS1 dan PS2 yang perlu dimainkan buat semula menurut penulis. Tenchu mempunyai unsur stealh-pembunuh gaya ninja yang kuat pada zamannya. Selain itu, cerita di dalamnya, permainan, tetapan, dan para bos unik juga merupakan sebab mengapa permainan ini memerlukan buat semula. Apatah lagi beberapa gaya apabila Rikimaru dan sebagainya senyap, menjadikan permainan ini a karya agung dalam masa.

Para pemain bermain sebagai Rikimaru dan Ayameahli klan ninja Azuma yang memberi tumpuan kepada perkhidmatan dan bergantung secara langsung kepada Goda Matsunoshin, pemerintah wilayah. Tugas mereka adalah untuk bertindak sebagai pengintip dan pembunuh bayaran untuk memberikan keselamatan dan rasa hormat di kawasan Koda.

7. Max Payne 1&2

Permainan PS1 dan PS2 Yang Perlu Buat Semula Max Payne 1&2
Max Payne

Siri pertama dan kedua Max Payne juga menjadi salah satu permainan PS2 yang perlu dimainkan buat semula untuk penulis. Disebabkan oleh mekanisme permainan disediakan oleh permainan ini agak unik, termasuk gerak perlahan apabila Payne menembak musuhnya. Selain itu, sifat naratif ala komik mampu menjadikan dua siri ini ikonik pada zaman mereka.

Permainan ini menceritakan tentang seorang detektif bernama Max Payne yang berniat untuk membalas dendam atas kematian isteri dan anaknya yang dibunuh oleh mafia dadah. Kedua-dua siri ini dilaporkan dalam peringkat pembangunan buat semula oleh Rockstar dan Remedy.

8. Tom & Jerry: Perangkap Dalam Rumah

Permainan Ps1 Dan PS2 Yang Perlu Buat Semula Tom And Jerry In House Trap
Sumber: IDGB

Siapa tak tahu Tom & Jerry? Dua watak ini yang kadang-kadang serasi, kadang-kadang tidak, pernah wujud pada era permainan PS1 yang bertajuk. Tom & Jerry: Perangkap Dalam Rumah. Permainan ini menurut penulis layak untuk masuk senarai Permainan PS1 yang perlu dibuat semula kerana mekanik permainan hampir sama dengan siri kartun. Ini akan menjadi unik jika ia dibentangkan dalam konsol semasa kemudian.

Pemain akan bertindak sebagai Tom dan Jerry dalam skrin belah dan dikehendaki mencari sebarang item atau perangkap untuk menang dalam permainan.

9. Def Jam: Berjuang untuk NY

Permainan PS1 dan PS2 Yang Perlu Buat Semula Def Jam Fight untuk NY
Def Jam Berjuang untuk NY

Permainan ini telah dibincangkan oleh a penyanyi rap orang terkenal yang menyumbang kepada permainan ini, iaitu Ais-T. Pendapat penulis diwakili oleh penyanyi rap, sebab dia pun nak Def Jam: Berjuang untuk NY sepatutnya permainan PS2 yang perlu dibuat semula ke dalam konsol semasa. Selain mempersembahkan pelbagai watak dari penyanyi rap dan artis terkenal, cerita dan mekanisme yang dipersembahkan juga tidak kurang menarik daripada permainan pejuang lain.

Beritahu saya tentang D-Mob yang ditahan polis tetapi diselamatkan orang tidak dikenali dengan merempuh kereta polis itu sehingga terbalik. Seorang saksi melihat kejadian itu dan menunjukkan ciri-ciri orang itu, yang memerlukan kami membuat watak asli (OC) sebagai watak utama sepanjang jalan cerita permainan itu nanti.

10. Resident Evil: Kod Veronica X

Permainan Ps1 Dan PS2 Yang Perlu Buat Semula Resident Evil Code Siri Veronica
Sumber: A Footprints

Dan permainan PS1 yang perlu dibuat semula versi pengarang terakhir adalah satu siri Resident Evil: Kod Veronica X. Penulis berharap permainan ini mendapat buat semula kerana jalan cerita yang dipersembahkan masih lagi ikonik. Di samping itu, ciri Penembak pertama yang kelihatan seperti satu siri Yang terselamat dan Biohazard membuatkan suasana seram semakin tegang, kerana pemain tidak tahu sudut mana zombi atau raksasa datang menyerang kita.

Certia bermula tiga bulan selepas itu Chris Redfield terselamat dari insiden Raccoon City. Clairekakaknya terus mencari abangnya di cawangan sebuah syarikat farmaseutikal payung di Paris. Malangnya, Claire dipegang oleh Umbrella dan dibawa ke sebuah pulau. Di sanalah Claire melawan balik raksasa eksperimen Umbrella dan mencari keberadaan Chris.

Baiklah, Brot! Itulah 10 permainan PS1 dan PS2 yang layak mendapatnya buat semula Versi Gamebrott. Cuba teka permainan mana yang anda tunggu? buat semula-dia?


Baca juga maklumat berkaitan lain yang menarik Berita Permainan atau artikel lain daripada Nadia Haudina. Untuk maklumat lanjut dan pertanyaan lain, anda boleh menghubungi kami melalui [email protected]

You May Also Like

About the Author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.