Hotel menjual “regaderazos” pada 120 peso di Nuevo León di tengah-tengah kekurangan air

Hotel telah mengambil kesempatan daripada keadaan itu (Foto: Twitter @ZuritaCarpio)

Disebabkan oleh kekurangan air dalam keadaan Singa Baru, penduduk terpaksa meneroka pilihan mereka untuk menikmati cecair penting itu. Dalam keadaan kecemasan, a hotel menjual “regaderazo” pada 120 peso sebagai peluang untuk menyejukkan badan.

Sebuah hotel di pusat bandar Monterrey sedar bahawa tekanan air adalah masalah yang menjejaskan orang ramai, jadi ia mempunyai idea untuk menawarkan mandi cepat dalam kemudahannya sebagai pertukaran dengan jumlah yang sederhana.

Gambar iklan hotel itu dikongsi di rangkaian sosial, bagaimanapun, Kumpulan Multimedia mengesahkan bahawa pertubuhan itu benar-benar menawarkan “regaderazos”.

Terletak di jalan Carlos Salazar, hotel termasuk kit syampu, sabun dan tuala (dipinjam) dalam setiap “mandi” supaya pelanggan mereka dapat menikmati mandi di tengah-tengah kekurangan air.

(Foto: Kerajaan Nuevo León)
(Foto: Kerajaan Nuevo León)

Walau bagaimanapun, bilik mandi tidak termasuk penggunaan bilik. Untuk “penyiram” ia adalah 120 peso dan pelanggan boleh menghabiskan masa sehingga tiga jam di tempat itu. PUntuk menggunakan bilik dalam tempoh itu harganya meningkat kepada 250 peso.

Menurut pengurus hotel yang ditemu bual oleh medium tersebut, pelanggan boleh datang untuk mandi pada bila-bila masa sepanjang hari. dan mereka telah menawarkan perkhidmatan selama seminggu setengah, apabila masalah cecair penting bertambah kuat.

“Bilik itu nampaknya tidak sesuai dengan kawasan tengah, mahupun bangunan yang ringkas, kerana ia kelihatan tenang, dan walaupun kecil, ia mempunyai skrin TV, celah mini untuk melawan haba 40 darjah, dua lampu yang cantik, dua kerusi, kerusi berlengan dan sekeping perabot di tengah-tengah yang menghiasi bilik”, menggambarkan wartawan yang mencuba salah satu daripada “mandi”.

(Ilustrasi: Jovani Pérez)
(Ilustrasi: Jovani Pérez)

Ketidakpastian kekal dalam keadaan Singa Barudi mana berpuluh-puluh orang mengalami kekurangan air teruk yang dilaporkan dalam entiti ini.

Menurut maklumat kerajaan, ini adalah masalah yang telah berlaku selama bertahun-tahun dan terutamanya disebabkan oleh kekurangan hujan, kerana tanpa proses ini mangsa dalam entiti tidak boleh diberi makan. Jadi pada musim panas kemarau lebih ketara.

Dan adalah bahawa paras di empangan negeri adalah sangat rendah sehingga ia telah diminta untuk mengisytiharkan keadaan kecemasan dan menganggap tapak tersebut sebagai tahap kemarau yang melampau. Menurut pemantauan ke atas Sistem Maklumat Negara pada akhir Mei empangan utama mencatatkan penurunan yang agak ketara. Beberapa contoh ialah: Empangan Cerro Prieto (2%) dan La Boca terletak pada paras 9%.

Kekurangan air minuman menjejaskan berjuta-juta orang di Nuevo León (Foto: EFE/Fail)
Kekurangan air minuman menjejaskan berjuta-juta orang di Nuevo León (Foto: EFE/Fail)

Namun, masalah semasa juga lebih tertumpu kepada konflik di salah sebuah empangan. mengikut Gabenor NL, Samuel Garcia, Penduduk tidak mempunyai bekalan air pada masa ini berikutan perkara berikut:

*Sebuah rekahan yang sangat penting telah dihasilkan dalam saluran yang bersambung dengan Dam The Knifeyang membawa sehingga 40% air ke Kawasan metropolitan Monterrey.

*Namun, untuk menjalankan pembaikan, pasukan khusus terpaksa menutup aliran air, kerana ia adalah kerja besar berdasarkan kejuruteraan.

Memandangkan ini, Samuel García meminta penduduk umum untuk bersabar dan pemahaman, kerana dia menyatakan: “Saya memberi jaminan kepada anda bahawa dalam kerajaan ini kami melakukan semua yang tidak dilakukan 30 tahun untuk menjamin air untuk semua. Kami memohon persefahaman dan solidariti, kerana hanya bersama dan bersama-sama kita boleh maju.

TERUSKAN MEMBACA:

Vicente Fox menyalahkan 4T kerana kekurangan air di Nuevo León: “Improvisasi, kejadian dan kejadian yang tidak dijangka”

Konsesi untuk industri dan unit perumahan menyebabkan kekurangan air di Nuevo León: AMLO

Budak lelaki yang menjadi viral kerana meletakkan paku untuk membantu keluarganya sekali lagi menjadi trend menghantar air ke Nuevo León

You May Also Like

About the Author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.