Kemenangan Amerika Syarikat menentang Nicaragua dengan dua gol oleh Quinn Sullivan disertakan

Dalam Pusingan 16 CONCACAF – Kejuaraan Bawah 20 2022, pemain tengah Quinn Sullivan menjaringkan 2 mata dalam kemenangan besar 5-0 Amerika Syarikat ke atas Nicaragua. Gol perlawanan untuk penduduk tempatan dijaringkan oleh Quinn Sullivan (46′ 1T dan 19′ 2T), Diego Luna (10′ 2T, dari sepakan penalti), Jalen Neal (41′ 2T) dan Dylan Pineda (27′ 2T, menentang). Manakala gol di tempat lawan dibuat oleh .

Amerika Syarikat berpeluang meningkatkan perbezaan menerusi sepakan Paxten Aaronson yang tidak dapat disempurnakannya apabila terkena tiang pada minit ke-68 separuh masa kedua.

Quinn Sullivan adalah tokoh parti itu. Pemain tengah Amerika Syarikat itu menjaringkan 2 gol, membuat 33 hantaran yang betul dan merembat ke atas gol sebanyak 8 kali.

Seorang lagi pemain penting dalam perlawanan itu ialah Diego Luna. Pemain tengah Amerika Syarikat itu menjaringkan 1 gol, melakukan 43 hantaran yang betul dan merembat ke atas gol sebanyak 4 kali.

Perlawanan itu menonjol kerana keamatannya dan kesalahan yang dilakukan semasa perlawanan.

Pengarah teknikal Amerika Syarikat, Michael Anthony Varas, mencadangkan strategi 4-5-1 dengan Christopher Brady di gawang; Michael Halliday, Marcus Ferkranus, Jalen Neal dan Noah Allen di barisan pertahanan; Diego Luna, Daniel Edelman, Quinn Sullivan, Jack Mc Glynn dan Tyler Wolff di tengah; dan Cade Cowell atas kesalahan.

Bagi pihak mereka, mereka yang diketuai oleh Jaime Ruiz berhenti dengan skema 4-5-1 dengan Miguel Rodríguez di bawah tiga kayu; Carlos Rodríguez, Dylan Pineda, Cristhian Herrera dan Kurt Thomas dalam pertahanan; Osmin Salinas, Fredman Kirklan, Keylon Batiz, Widman Talavera dan Oscar Soto di bahagian tengah; dan Manuel Gutiérrez mendahului.

Pengadil Keylor Herrera Villalobos telah dipilih untuk menjalankan aksi permainan.

Dengan kemenangan ini, Amerika Syarikat mara ke Suku Akhir CONCACAF – Kejohanan Bawah 20 Tahun 2022.

Nota dan sumber imej: DataFactory

You May Also Like

About the Author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.