Uniqlo mengeluarkan koleksi khas untuk meraikan 35 tahun Final Fantasy

Jakarta (ANTARA) – Meraikan permainan popular Final Fantasy yang akan berusia 35 tahun pada awal Julai 2022, Uniqlo mengumumkan rancangan untuk mengeluarkan koleksi istimewa dalam bentuk Uniqlo T-Shirt (UT) pertamanya dengan permainan itu.

Koleksi khas akan memperkenalkan reka bentuk budaya pop dan seni grafik tulen yang membolehkan pemakainya mengekspresikan keperibadian mereka.

Baca juga: Fesyen sukan terkini yang dipamerkan di UNIQLO FITFEST 2022

Dalam kenyataan akhbar Uniqlo, Sabtu, 16 reka bentuk daripada setiap tajuk Final Fantasy utama akan dipaparkan dalam koleksi ini, termasuk Final Fantasy XVI yang akan dikeluarkan dalam masa terdekat.

Barisan UT terbaru ini menjemput peminat untuk menerokai dunia Final Fantasy yang semakin menakjubkan.

Final Fantasy meraikan 35 tahun, bekerjasama dengan Uniqlo untuk mengeluarkan koleksi istimewa (ANTARA/HO/Uniqlo Indonesia)

Sebagai koleksi sulung kerjasama Uniqlo dan Final Fantasy, koleksi ini akan menampilkan adegan utama, watak unik dan peristiwa yang paling tidak dapat dilupakan daripada keseluruhan siri Final Fantasy.

Baca juga: UNIQLO mempersembahkan siri kemeja-t amal bertajuk “Peace for All”

Uniqlo menjanjikan reka bentuk seni piksel serta grafik dan butiran yang memuaskan hati peminat Final Fantasy.

Koleksi ini khusus untuk orang dewasa dan sehelai berharga IDR 199,000.

Khususnya di Indonesia, koleksi ini disediakan untuk dilancarkan pada awal Julai 2022 dan boleh didapati secara dalam talian melalui laman web Uniqlo.com dan dalam kuantiti terhad di cawangan langsung Pondok Indah Mall 3.

Baca juga: Pevita Pearce kepada Laila Munaf memeriahkan UNIQLO FITFEST 2022

 

Final Fantasy meraikan 35 tahun, bekerjasama dengan Uniqlo untuk mengeluarkan koleksi istimewa (ANTARA/HO/Uniqlo Indonesia)

Pelanggan yang membeli dua atau lebih produk daripada koleksi ini kemudiannya akan menerima dek kad permainan hitam daripada Final Fantasy (selagi bekalan masih ada dan bukan berganda) yang menampilkan grafik daripada kesemua 16 tajuk Final Fantasy. Tawaran ini akan tamat apabila semua dek kad permainan telah diedarkan.

Sejak kemunculannya pada tahun 1987, Final Fantasy telah menjadi RPG yang memenangi pelbagai anugerah untuk visual dan reka bentuk yang unik serta jalan cerita yang menarik.

Pada 2017, Final Fantasy memecahkan rekod Guinness World Records sebagai satu siri permainan main peranan paling prolifik dengan jumlah 87 tajuk.

Pada masa ini, berjuta-juta peminat di seluruh dunia sedang menunggu untuk keluaran Final Fantasy XVI.

Baca juga: Menyambut Hari Raya, Uniqlo membuat program sumbangan pakaian terpakai yang sesuai digunakan

Baca juga: Luna Maya dan Pat Gouw muncul dalam koleksi UNIQLO dan JW Anderson

Baca juga: Gaul dan padankan “penampilan kasual” dari Shenina Cinnamon kepada Ibn Jamil

Wartawan: Livia Kristianti
Editor: Ida Nurcahyani
HAK CIPTA © ANTARA 2022

You May Also Like

About the Author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.